Theater Onbeperkt

Een theatergezelschap voor mensen met en zonder beperking


NU OOK EEN SPECIALE JUNIOR GROEP!!!!

Theater Onbeperkt Junior

Voor iedereen tussen de 11 en 21 jaar

Deelname pilot €30,-

Muziektheater en dans voor jongeren

met een beperking

Op maandag 13 november zal er in samenwerking met Base4Dance een nieuwe groep starten die zich speciaal richt op jongeren met een extra hulpvraag. 


Om de week zullen Manon (dans) en Luisella (muziektheater) lesgeven aan deze groep.


De pilot start voor 6 weken in de maanden november en december op maandagen van 18.30-19.30 uur in de Deventer Schouwburg, Keizerstraat 70 te Deventer.  


Bij voldoende interesse zal na de pilot in januari een productiegroep starten die werkt aan een korte voorstelling die gepresenteerd zal worden op de voorstellingsdagen van de volwassengroep van Theater Onbeperkt in de Deventer Schouwburg en het Titus Brandsmahuis.

Hello world

Voorstelling: Zelluf doen!


Het theatergezelschap voor mensen met en zonder beperking maakte voor Corona ieder jaar een voorstelling over een thema dat speelt binnen ons theatergezelschap.


Dit jaar onderzoeken we onze drang naar zelfstandigheid. Hoe zelfstandig ben je? Ben je eigenlijk zelfstandiger dan dat de mensen om je heen denken? En is dat stiekem misschien soms ook wel heel erg fijn als er iets voor je wordt opgelost?

Spelenderwijs onderzoeken we de voor- en nadelen van zelfstandigheid en maken we van al deze scenes en liedjes een vrolijke montagevoorstelling.


De voorstellingen werden gespeeld op 12, 13 en 16 mei 2023. 
Gert de Vries, Wil Kanis en René Sluiseman maakte een mooie fotoreportage van de voorstelling.

Vorige voorstellingen

Wie is Theater Onbeperkt?


Theater onbeperkt maakt theater met mensen met en zonder een beperking. Het doel is om deze mensen middels theater met elkaar te laten omgaan, daarbij elkaars leefwereld beter leren kennen en begrijpen. De thema’s worden “dicht bij huis” gekozen, waarmee maatschappelijk geëngageerd theater gemaakt wordt. Hoewel het proces hierbij veel aandacht heeft wordt gestreefd naar een zo goed mogelijk resultaat dat ook voor mensen die de spelers niet kennen, interessant en leerzaam is. Kunstcircuit faciliteert/coördineert Theater Onbeperkt, regisseur is Luisella Lai.


Producties
2012 Dare2Bdifferent
2013 Ouders je zal ze maar hebben
2014 Krappe Hokjes
2015 Lief, liever, liefst
2016 Ik snap er de ballen van
2017 Gelukkig zijn we gelukkig
2018 Mooi zo!
2019 Anders Bekeken, film tgv 10 jarig jubileum
2020 Durf je wel?!!
2021 Scenes uit het dagelijks leven
2022 Bangst

2023 Zelluf doen


Speelfilm 'Anders Bekeken'


Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen. Daarover gaat de film “Anders bekeken”. 250 spelers met een beperking, figuranten en muzikanten waren betrokken bij de totstandkoming van deze film ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Theater Onbeperkt. Daarnaast hielpen 150 vrijwilligers met de totstandkoming van de film. 

Ook uniek omdat BN-er Johnny de Mol er in zijn Tv-programma “Down met Johnny” volop aandacht aan besteedde en zelfs een stuntman leverde voor de film. Regisseur van de film en de theatergroep is Luisella Lai en voor de opnamen en montage tekende Videogroep Olst-Wijhe. De film werd in meerdere bioscopen in het land vertoond en ging in première op 14 juni 2019.


Inmiddels biedt Theater Onbeperkt een educatief project over inclusie waarin een deel van de film wordt getoond en een aantal spelers met de regisiseur Luisella op bezoek komen in de klas om een theaterworkshop te geven aan de leerlingen. Dit project is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en zorgopleidingen.